Publikavimo data: 2024-05-26
Žąsys slėginiame puode
Visa kepta žąsis - daug laiko reikalaujantis šventinio valgio variantas. Tačiau yra ir paprastesnių paukščio gaminimo būdų, tinkančių šeimos vakarienei ar sekmadienio pietums. Žąsį galima supjaustyti porcijomis ir troškinti slėginiame puode su daržovėmis. Mėsa sugers sultis ir bus minkšta, o bendras gaminimo laikas sutrumpės kelis kartus.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą ir daržoves. Įkaitinkite sausą keptuvę ant stiprios ugnies, sudėkite žąsies gabalėlius ir kepkite, kol lengvai paruduos. Išimkite mėsą iš keptuvės. Sutarkuokite morkas, sudėkite jas į keptuvėje esančius riebalus, kepkite 2 minutes, sudėkite svogūną ir maišydami kepkite kartu dar 3 minutes. Smulkiai supjaustykite pomidorus, sudėkite juos į daržoves, išmaišykite ir troškinkite 2 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite maistą į slėginę viryklę. Į slėginę viryklę sudėkite žąsieną, keptas daržoves, vyną ir vištienos sultinį. Įpilkite pomidorų pastos, itališkų žolelių prieskonių, druskos ir pipirų. Bulves supjaustykite į 4 dalis ir sudėkite į slėginę viryklę.
Žingsnis 3
Žąsį virkite slėginėje keptuvėje. Uždenkite greitpuodį dangčiu, pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite 40 minučių. Tada nuimkite nuo kaitvietės ir atvėsinkite. Kai slėginė viryklė atvės, atidarykite dangtį ir sudėkite žąsį bei daržoves į serviravimo indą.
Kategorijos