Publikavimo data: 2024-05-26
Žąsys su džiovintomis slyvomis
Žąsis, įdaryta džiovintomis slyvomis ir obuoliais, yra vienas pagrindinių Kalėdų patiekalų Vokietijoje, Čekijoje ir kitose Vidurio Europos šalyse. Nuo seno žąsys žiemos šventėms kepamos ir Rusijoje. Žąsiena yra gana tanki ir riebi mėsa, kuri suminkštėja ir tampa sultinga, jei kepama kartu su daug rūgšties turinčiais vaisiais. Žąsį galima kepti visą, įdaryti ją džiovintomis slyvomis arba supjaustyti porcijomis ir troškinti gilioje formoje.
Žingsnis 1
Paruoškite žąsį kepti. Dubenyje sumaišykite druską, pipirus, česnaką, pusę paruošto muskato riešuto ir cinamoną. Mišiniu aptepkite žąsies išorę ir vidų. Įdėkite skerdeną į dubenį ir palikite marinuotis šaldytuve 8 valandas.
Žingsnis 2
Įdarykite žąsį. Išimkite džiovintas slyvas iš vandens ir nuplaukite. Obuolius supjaustykite į 4-6 dalis. Sumaišykite obuolius ir džiovintas slyvas su gvazdikėliais, likusiu muskato riešutu ir cinamonu. Įdėkite įdarą į žąsies pilvą ir susekite storu siūlu.
Žingsnis 3
Iškepkite žąsį su džiovintomis slyvomis. Įdarytą žąsį įdėkite į kepimo rankovę, rankovės kraštus sutvirtinkite silikoniniais spaustukais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sudėkite paukštį ant kepimo skardos ir kepkite 2 valandas. Tada žąsį išimkite ir nupjaukite rankovę. Supilkite skerdeną su lydytais riebalais ir kepkite dar 40 minučių. Šiek tiek atvėsinkite ir išimkite siūlus.
Kategorijos