Publikavimo data: 2024-05-26
Žąsys su grikiais
Įdarytos žąsys pradėtos gaminti senovės Graikijoje, ir šis patiekalas vis dar populiarus Europoje. Tačiau žąsį kimšti grikiais buvo išrasta Rusijoje, kur šie grūdai yra daug populiaresni nei kitose šalyse. Kai žąsis iškepa, košė prisigeria aromatingų mėsos sulčių ir tampa puikiu garnyru. Grikius galima papildyti grybais, daržovėmis ir įvairiais prieskoniais.
Žingsnis 1
Marinuokite žąsį. Sumaišykite druską, pipirus, džiovintas žoleles ir mišiniu įtrinkite žąsį. Įsitikinkite, kad mišinys tolygiai pasiskirstė ant odos ir žąsies viduje. Įdėkite žąsį į platų indą ir padėkite į šaldytuvą 7 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje ištirpinkite žąsies taukus ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai. Supjaustykite kiaušinį, sumaišykite jį su grikių koše ir svogūnais, druska ir pipirais. Įdėkite faršą į žąsies vidų ir atsargiai susiūkite stirnos siūlu.
Žingsnis 3
Paruoškite žąsį su grikiais. Aptepkite žąsį iš visų pusių medaus ir garstyčių mišiniu ir pašaukite į orkaitę ant grotelių, kurių dugnas išklotas kepimo skardomis. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių, į kepimo skardą įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite žąsį apie 2,5 valandos. Kas 30 minučių žąsį apliekite ištirpintais riebalais. Išimkite žąsį iš orkaitės, leiskite jai šiek tiek atvėsti ir nuimkite virveles.
Kategorijos