Publikavimo data: 2025-08-20
Zebra varškės ir moliūgų apkepas
Šį receptą parengiau iš daugelio internete pateiktų variantų. Pirmą kartą jį pamačius mane sudomino įdomi troškinio išvaizda. Jis būna sluoksniuotas, o tai atrodo labai įspūdingai. Ypač kai jį padalijame į porcijas. Prie recepto teko padirbėti, nes lyginant skirtingus receptus paaiškėjo, kad juose yra daug man netinkamų punktų. Šiame recepte atsižvelgta į visus niuansus. Todėl apkepas gaunasi neįtikėtinai švelnus ir orus. Kadangi patiekiamas jis yra vidutiniškai saldus, galite įpilti grietinės arba sutirštinto pieno. Pyragas gana aukštas, kai yra šiltas ir tik iš orkaitės. Patiekdami geriau į tai atsižvelgti ir nedėti jo į šaldytuvą.
Žingsnis 1
Nulupkite moliūgo sėklas ir odelę. 400 g moliūgų tyrės rekomenduoju 700 g šviežių moliūgų.
Žingsnis 2
Supjaustykite moliūgą kubeliais ir dėkite kepti. Išpjaustytą moliūgą uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Jei iškepus susidaro skysčio, jį reikia nusausinti. Moliūgą dar kuriam laikui įdėkite atgal į orkaitę, kad jis išdžiūtų ir nebūtų vandeningas.
Žingsnis 3
Po kepimo į moliūgą įmuškite 1 kiaušinį, įberkite 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo ir 30 g cukraus. Viską suplakite mikseriu.
Žingsnis 4
Varškės sluoksnį sudaro šie ingredientai: 500 g varškės, 1 kiaušinis, 2 šaukštai kukurūzų krakmolo, 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės, 70 g cukraus ir pieno (žr. kitą žingsnį). Visus ingredientus suplakite mikseriu.
Žingsnis 5
Gaunate 2 sluoksnius - moliūgų ir varškės. Jie turėtų būti maždaug tokios pat konsistencijos. Paprastai varškės sluoksnis būna storesnis už moliūgų sluoksnį. Norėdami pasiekti vienodą konsistenciją, po truputį pilkite pieno, kol pasieksite reikiamą konsistenciją.
Žingsnis 6
Dabar į formą pakaitomis dėkite varškės ir moliūgų masę. Kiekvieno sluoksnio maždaug po 2 valgomuosius šaukštus, tačiau vieno ar kito sluoksnio kiekį galite padidinti pagal pageidavimą.
Žingsnis 7
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Žingsnis 8
Galite patikrinti, ar apkepas pakankamai tvirtai laikosi formoje. Paruoštas apkepas nebus idealiai sustingęs, tačiau sluoksniai neturėtų susimaišyti, o atvėsęs jis bus dar stabilesnis.
Kategorijos