Publikavimo data: 2024-04-01
Žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose
Žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose sujungia skonį ir naudą. Švelnūs ir sultingi, su traškia plutele, kepti žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose gaunasi labai skanūs. Be to, jame gausu vitaminų ir naudingų mineralinių medžiagų. Kalafiorus galima kepti tešloje arba džiūvėsėliuose, šviežius arba šaldytus. Rinkitės galvutę su nesmulkintais lapais ir stipriais baltais žiedynais. Šaldytame kopūstuose žiedynai turi būti supakuoti atskirai vienas nuo kito. Šis žingsnis po žingsnio receptas yra paprastas, skanų patiekalą gali paruošti bet kuri šeimininkė.
Žingsnis 1
Išvirkite kopūstus. Sudėkite kopūstus į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies. Pagal skonį pasūdykite. Kopūstams išvirti užtenka 10 minučių. Jei virsite ilgiau, žiedynai pradės byrėti ir bus sunku juos apvolioti. Jei verdate šaldytus, įdėkite juos į verdantį vandenį neatšildydami. Kai kopūstai bus paruošti, nusausinkite juos į sietelį ir palikite atvėsti maždaug 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite džiūvėsėlius. Kad sausi džiūvėsėliai gerai priliptų prie kopūstų, pirmiausia juos reikia pamirkyti skystoje duonoje. Jai paprastai naudojami plakti kiaušiniai, tačiau jie greitai išbėga ir prastai apskrunda žiedynus. Dubenyje lengvai įmuškite kiaušinius, persijokite miltus, įpilkite pieno, druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į atskirą dubenį supilkite džiūvėsėlius.
Žingsnis 3
Keptuvėje apkepkite žiedinį kopūstą džiūvėsėliuose. Kiekvieną žiedyną pirmiausia panardinkite į skystus džiūvėsėlius. Tada apvoliokite džiūvėsėliuose. Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite aliejų. Palaukite, kol keptuvė įkais. Sudėkite žiedynus į keptuvę ir švelniai apverskite. Plutelė turi būti auksinės spalvos.
Kategorijos