Publikavimo data: 2024-03-25
Žiediniai kopūstai grietinėlės padaže
Tinkamas padažas patiekalui suteikia ryškių spalvų. Ypač su tuo sutiks tie, kurie neabejingi daržovėms. Geras transformacijos pavyzdys - žiedinių kopūstų grietinėlės padaže receptas. Grietinėlė ir sūris patiekalui suteikia sodrumo, o iškepę sudaro auksinę plutelę. Žiediniai kopūstai grietinėlės padaže tinka kaip savarankiškas patiekalas ir gali būti lengvai derinami su salotomis. Norintieji į savo racioną įtraukti daugiau daržovių neabejotinai įvertins orkaitėje keptus žiedinius kopūstus grietinėlės padaže.
Žingsnis 1
Į 1,5 litro verdančio vandens įberkite druskos ir suberkite kopūstų žiedynus. Kai vanduo vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes. Išmeskite kopūstus į sietelį. Kopūstų žiedynus sudėkite į 1,5 litro ledinio vandens. Po 3 minučių kopūstus nusausinkite ir nuvarvinkite į sietelį. Kai skysčio perteklius išnyks, perkelkite kopūstus į kepimo indą.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę ir sūrį, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite. Supilkite sviestą ant žiedynų ir aptepkite juos padažu. Pasiųskite formą į orkaitę. Kepkite 15 minučių 200 ℃ temperatūroje, kol paruduos.
Kategorijos