Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-20

Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas

Žiediniai kopūstai su bešamelio padažu yra labai skanus garnyras, kurį galima ruošti tiek atskirai, tiek kartu su kitais produktais. Bešamelio padažas patiekalui suteikia ypatingą skonį, šis padažas naudojamas visame pasaulyje. Žiediniai kopūstai po sūrio padažu patiks net išrankiausiems. Patiekalas skanus ir sveikas, o jam paruošti nereikia daug laiko.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite likusius recepte nurodytus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Įkaitinkite puodą su sviestu.

Žingsnis 3

Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas Žingsnis 3
Į ištirpintą sviestą suberkite miltus. Tada, intensyviai maišydami, plona srovele supilkite pieną. Stebėkite, kad nesusidarytų gumuliukų. Tada toliau maišydami įberkite žiupsnelį druskos. Jei padaže yra gumuliukų, tiesiog suplakite jį panardinamuoju mikseriu aukštoje stiklinėje.

Žingsnis 4

Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas Žingsnis 4
Dabar paruoškite žiedinius kopūstus. Pašalinkite šaknis ir palikite tik galvutes. Į puodą įpilkite 3 litrus vandens ir, kai vanduo užvirs, įberkite druskos. Į verdantį vandenį sudėkite žiedinius kopūstus ir virkite 6 minutes.

Žingsnis 5

Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą.

Žingsnis 6

Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite sviestu. Į formą sudėkite lengvai paruoštus kopūstus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kopūstus užpilkite bešamelio padažu ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir apibarstykite kopūstus tarkuotu sūriu. Grįžkite į orkaitę dar 5 minutėms, kad apskrustų.

Žingsnis 7

Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas Žingsnis 7
Patiekalas paruoštas. Kopūstus patiekite šiltus, papuoštus smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais.

Žingsnis 8

Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas Žingsnis 8
Keptus kopūstus geriausia patiekti porcijinius, supjaustytus kąsnio dydžio gabalėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos