Publikavimo data: 2024-01-20
Žiediniai kopūstai, kepti su Bešamelio padažu receptas
Žiediniai kopūstai su bešamelio padažu yra labai skanus garnyras, kurį galima ruošti tiek atskirai, tiek kartu su kitais produktais. Bešamelio padažas patiekalui suteikia ypatingą skonį, šis padažas naudojamas visame pasaulyje. Žiediniai kopūstai po sūrio padažu patiks net išrankiausiems. Patiekalas skanus ir sveikas, o jam paruošti nereikia daug laiko.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite likusius recepte nurodytus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Įkaitinkite puodą su sviestu.
Žingsnis 3
Į ištirpintą sviestą suberkite miltus. Tada, intensyviai maišydami, plona srovele supilkite pieną. Stebėkite, kad nesusidarytų gumuliukų. Tada toliau maišydami įberkite žiupsnelį druskos. Jei padaže yra gumuliukų, tiesiog suplakite jį panardinamuoju mikseriu aukštoje stiklinėje.
Žingsnis 4
Dabar paruoškite žiedinius kopūstus. Pašalinkite šaknis ir palikite tik galvutes. Į puodą įpilkite 3 litrus vandens ir, kai vanduo užvirs, įberkite druskos. Į verdantį vandenį sudėkite žiedinius kopūstus ir virkite 6 minutes.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą.
Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite sviestu. Į formą sudėkite lengvai paruoštus kopūstus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kopūstus užpilkite bešamelio padažu ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir apibarstykite kopūstus tarkuotu sūriu. Grįžkite į orkaitę dar 5 minutėms, kad apskrustų.
Žingsnis 7
Patiekalas paruoštas. Kopūstus patiekite šiltus, papuoštus smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais.
Žingsnis 8
Keptus kopūstus geriausia patiekti porcijinius, supjaustytus kąsnio dydžio gabalėliais.
Kategorijos