Publikavimo data: 2024-06-12
Žiediniai kopūstai žiemai
Balti kopūstai, sumaišyti su oranžinėmis morkomis, atrodo labai ryškiai ir šventiškai. Šios salotos puikiai tinka šventiniam stalui, jūsų svečiai bus sužavėti. Ir patiekalas bus pagrindinis patiekalas, ir užkandis. Žiedinių kopūstų stiklainius geriau laikyti rūsyje. Tačiau ir tie, kurie gyvena butuose, gali laikyti šį preparatą žiemą, naudodami vėsią, sausą vietą.
Žingsnis 1
Morkas ir česnakus supjaustykite žiedais, o kopūstus - žiedynais.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite vandenį, šiek tiek pasūdykite ir užkaiskite. Kai vanduo užvirs, 10 sekundžių įmeskite kopūstus.
Žingsnis 3
Išverskite kopūstus ant sietelio ir leiskite nusausinti skysčio perteklių. Tada sandariai sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Papuošimas morkomis.
Žingsnis 4
Paruoškite sūrymą. Į puodą supilkite vandenį ir pastatykite ant ugnies, o jam užvirus įpilkite aliejaus, lauro lapą, cukrų, druską, pipirų žirnelius. Gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 5
Užpilkite kopūstus paruoštu sūrymu. Įpilkite acto. Uždenkite stiklainius dangteliais. Stiklainius galima sterilizuoti virš garų arba mikrobangų krosnelėje. O dangtelius - įdėti į verdantį vandenį.
Kategorijos