Publikavimo data: 2024-06-22
Žiedinių kopūstų kotletai su žaliaisiais svogūnais
Žiediniai kopūstai turi mažiausiai kalorijų ir daugiausia naudos, todėl juos verta įtraukti į savo įprastą mitybą. Žiediniai kopūstai yra mažiau populiarūs nei baltagūžiai, nors jie palankiai skiriasi ne tik skoniu, bet ir chemine sudėtimi. Jis turi dvigubai daugiau naudingų baltyminių junginių ir tris kartus daugiau vitamino C. Jame gausu ląstelienos, mineralinių medžiagų, kurios teigiamai veikia žmogaus organizmą. Žiediniai kopūstai puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, todėl patiekalas tampa lengvas ir sveikas.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus kepimui. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paruoštus mėsos gabalėlius. Kepkite ant didelės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Žiedinius kopūstus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 15 minučių. Išimkite ir perliekite šaltu vandeniu. Kol žiediniai kopūstai verda, keptuvėje 3-4 min. pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Nuimkite nuo kaitlentės.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Iškeptus kotletus sudėkite į kepimo indą, ant viršaus išdėliokite svogūnus ir morkas. Apibarstykite žiediniais kopūstais, druska ir pipirais. Aptepkite majonezu ir dėkite kepti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių. Išimkite formą, ant viršaus kotletus apibarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite į orkaitę dar 15 minučių, kol susidarys sūrio plutelė.
Kategorijos