Žiedinių kopūstų kotletai su žaliaisiais svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Žiedinių kopūstų kotletai su žaliaisiais svogūnais

Žiediniai kopūstai turi mažiausiai kalorijų ir daugiausia naudos, todėl juos verta įtraukti į savo įprastą mitybą. Žiediniai kopūstai yra mažiau populiarūs nei baltagūžiai, nors jie palankiai skiriasi ne tik skoniu, bet ir chemine sudėtimi. Jis turi dvigubai daugiau naudingų baltyminių junginių ir tris kartus daugiau vitamino C. Jame gausu ląstelienos, mineralinių medžiagų, kurios teigiamai veikia žmogaus organizmą. Žiediniai kopūstai puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, todėl patiekalas tampa lengvas ir sveikas.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žiedinių kopūstų kotletai su žaliaisiais svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite kotletus kepimui. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paruoštus mėsos gabalėlius. Kepkite ant didelės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus.

Žingsnis 2

Žiedinių kopūstų kotletai su žaliaisiais svogūnais Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Žiedinius kopūstus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 15 minučių. Išimkite ir perliekite šaltu vandeniu. Kol žiediniai kopūstai verda, keptuvėje 3-4 min. pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Nuimkite nuo kaitlentės.

Žingsnis 3

Žiedinių kopūstų kotletai su žaliaisiais svogūnais Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Iškeptus kotletus sudėkite į kepimo indą, ant viršaus išdėliokite svogūnus ir morkas. Apibarstykite žiediniais kopūstais, druska ir pipirais. Aptepkite majonezu ir dėkite kepti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių. Išimkite formą, ant viršaus kotletus apibarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite į orkaitę dar 15 minučių, kol susidarys sūrio plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos