Publikavimo data: 2024-05-19
Žiemai marinuoti pomidorai su kopūstais
Marinuoti traškūs kopūstai ir sultingi pomidorai - puikus žiemos užkandis. Marinuotose raugintose daržovėse yra labai daug natrio ir vitamino C. Vitamino C trūkumas skatina skorbuto vystymąsi. Anksčiau šia liga dažniausiai sirgo jūreiviai, nes ilgose kelionėse susidurdavo su vitaminų trūkumu. Dabar kiekvieno laivo racione yra raugintų kopūstų. Rauginkite žiemai pomidorus su kopūstais pagal mūsų receptą ir praturtinkite savo organizmą vitaminu C.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius. Įdėkite juos į orkaitę 20 minučių, temperatūra viduje turi būti 100-110 °C. Tada išjunkite orkaitę ir leiskite stiklainiams kelias minutes atvėsti.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstus. Sudėkite juos į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Išimkite iš paprikų šerdį ir sėklas ir jas susmulkinkite. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite daržoves į kopūstus. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Ant stiklainio dugno paskleiskite krapus.
Žingsnis 5
Išdėliokite pomidorus.
Žingsnis 6
Į stiklainį sudėkite susmulkintą daržovių mišinį, po to - pomidorų sluoksnį. Sluoksnius pakartokite.
Žingsnis 7
Druska, cukrus, pipirai ir gvazdikėliai. Užpilkite verdančiu vandeniu. Suvyniokite.
Kategorijos