Publikavimo data: 2024-03-27
Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis"
Žiemos užkandis "Močiutės liežuvis" - tai baklažanai aštriame, pikantiškame pomidorų padaže. Užkandžio pavadinimas kilo nuo patiekalo aštrumo - arogantiškos uošvės liežuvio aštrumo alegorija. Patiekalas turi ne tik įdomų pavadinimą, bet ir skonių bei daržovių derinį. Žodžiu, geriau vieną kartą paragauti, nei septynis kartus užrašyti.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu - ant garų, mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje 15 minučių, virkite dangtelius užsukdami.
Žingsnis 2
Supjaustykite baklažanus apskritimais.
Žingsnis 3
Paprikas supjaustykite dideliais gabalėliais, aitriąją papriką smulkiai sukapokite.
Žingsnis 4
Pomidorus perpjaukite skersai uodegos, sudėkite į gilų dubenį ir 3-5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu.
Žingsnis 5
Nusunkite verdantį vandenį iš dubens su pomidorais ir nulupkite pomidorų žieves.
Žingsnis 6
Sudėkite baklažanų griežinėlius į gilų dubenį, pabarstykite druska ir palikite 5-7 minutes.
Žingsnis 7
Į smulkintuvo dubenį sudėkite pomidorus be odelių, pipirus, česnaką ir aitriąją papriką ir sutrinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Supilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, maišydami virkite 5-7 minutes.
Žingsnis 9
Į puodą sudėkite sūdytus baklažanų griežinėlius, išmaišykite ir 15 minučių troškinkite padaže. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos įpilkite į puodą acto.
Žingsnis 10
Paruoštą užkandį perkelkite į sterilizuotą stiklainį, užsukite dangtelį, apverskite ir uždenkite šiltu apklotu. Kai salotos atvės, perkelkite jas į tamsią vėsią vietą ir laikykite.
Kategorijos