Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis"

Žiemos užkandis "Močiutės liežuvis" - tai baklažanai aštriame, pikantiškame pomidorų padaže. Užkandžio pavadinimas kilo nuo patiekalo aštrumo - arogantiškos uošvės liežuvio aštrumo alegorija. Patiekalas turi ne tik įdomų pavadinimą, bet ir skonių bei daržovių derinį. Žodžiu, geriau vieną kartą paragauti, nei septynis kartus užrašyti.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
24 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu - ant garų, mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje 15 minučių, virkite dangtelius užsukdami.

Žingsnis 2

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" Žingsnis 2
Supjaustykite baklažanus apskritimais.

Žingsnis 3

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" Žingsnis 3
Paprikas supjaustykite dideliais gabalėliais, aitriąją papriką smulkiai sukapokite.

Žingsnis 4

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" Žingsnis 4
Pomidorus perpjaukite skersai uodegos, sudėkite į gilų dubenį ir 3-5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu.

Žingsnis 5

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" Žingsnis 5
Nusunkite verdantį vandenį iš dubens su pomidorais ir nulupkite pomidorų žieves.

Žingsnis 6

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" Žingsnis 6
Sudėkite baklažanų griežinėlius į gilų dubenį, pabarstykite druska ir palikite 5-7 minutes.

Žingsnis 7

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" Žingsnis 7
Į smulkintuvo dubenį sudėkite pomidorus be odelių, pipirus, česnaką ir aitriąją papriką ir sutrinkite iki vientisos masės.

Žingsnis 8

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" Žingsnis 8
Supilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, maišydami virkite 5-7 minutes.

Žingsnis 9

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" Žingsnis 9
Į puodą sudėkite sūdytus baklažanų griežinėlius, išmaišykite ir 15 minučių troškinkite padaže. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos įpilkite į puodą acto.

Žingsnis 10

Žiemai skirti baklažanai "Motinos liežuvis" Žingsnis 10
Paruoštą užkandį perkelkite į sterilizuotą stiklainį, užsukite dangtelį, apverskite ir uždenkite šiltu apklotu. Kai salotos atvės, perkelkite jas į tamsią vėsią vietą ir laikykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, daržovių pusgaminiai, konservavimas, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, baklažanų sezonas, baklažanų pusgaminiai, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga

Kategorijos