Publikavimo data: 2024-03-23
Žiemai skirti troškinti baklažanai
Rauginti kopūstai yra originalus šaltasis užkandis, pasižymintis pikantišku skoniu. Daugelis baklažaną suvokia kaip specifinę daržovę. Tačiau taip paruoštas jis galės papuošti jūsų stalo skonių gamą. Šis užkandis iš tolo primena marinuotų grybų skonį. Baklažanai puikiai tinka prie karštų bulvių, mėsos ir žuvies patiekalų. Šaltas baklažanų užkandis taip pat gali puikiai derėti su karštu daržovių troškiniu.
Žingsnis 1
Sudėkite baklažanus į puodą, užpilkite vandeniu ir įberkite druskos. Užvirkite ir virkite 8-10 minučių. Patikrinkite peiliu: baklažanų minkštimas turi būti minkštas, bet nesuplyšęs.
Žingsnis 2
Perkelkite baklažanus į lėkštę ir šiek tiek atvėsinkite. Smulkiai susmulkinkite česnaką arba perspauskite jį per česnakų presą.
Žingsnis 3
Baklažanus supjaustykite dideliais gabalais ir įdarykite česnakais.
Žingsnis 4
Į stiklainio dugną suberkite pipirų grūdelius ir lauro lapą. Prieskonių galite pridėti pagal savo skonį. Į stiklainį sudėkite įdarytus baklažanus ir užpilkite sūrymu. Uždarykite dangtelį. Dabar juos galima per naktį padėti į šaldytuvą. Patiekite baklažanus su svogūnais ir augaliniu aliejumi.
Kategorijos