Publikavimo data: 2024-03-31
Žiemai skirtos marinuotos cukinijos stiklainiuose
Pagal mūsų receptą marinuotos cukinijos - skanus žiemos užkandis, išsaugantis vasaros spalvas ir džiuginantis savo išvaizda. Daržovės išsaugo visas naudingąsias savybes, skonį ir aromatą, o marinatas tik padeda joms ryškiau atsiskleisti. Rinkitės prinokusias ir šviežias daržoves be dėmių, tamsių dėmių ir puvimo požymių. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius, kad jie per anksti "nesprogtų".
Žingsnis 1
Cukinijas ir morkas supjaustykite iki 0,5 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Atsargiai pašalinkite pomidorų kotelius ir supjaustykite juos maždaug 5 mm storio apskritimais.
Žingsnis 3
Česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Į puodą suberkite druską ir cukrų, supilkite vandenį (0,5 l) ir įpilkite acto. Užvirinkite ir išjunkite. Į sterilų stiklainį įdėkite kelis pipirų žirnelius ir porą krapų šakelių.
Žingsnis 5
Visas supjaustytas daržoves į stiklainį sudėkite bet kokia tvarka, geriau kuo tankiau, sluoksniais. Kai tik bus užpildyta maksimali erdvė, supilkite marinatą (verdantį vandenį su prieskoniais, jį paruošėme ankstesniame etape) ir uždarykite dangteliu. Suvyniokite stiklainį į rankšluostį ir palikite atvėsti. Marinuotos cukinijos žiemai paruoštos!
Kategorijos