Publikavimo data: 2024-05-25
Žieminės morkos
Morkų paruošimas žiemai leidžia išsaugoti šakniavaisių derlių. Jas galima užšaldyti arba konservuoti. Konservuotos morkos ir svogūnai - skanus užkandis. Jas galima vartoti vienas arba dėti kaip padažą į sriubas ar antruosius patiekalus. Morkų gaminimas žiemai nesterilizuojant nekels jokių klausimų, jei imsite šviežias sultingas daržoves, laikysitės proporcijų ir žingsnis po žingsnio vadovausitės instrukcijomis. Taip galima paruošti net pačias mažiausias morkas.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves konservavimui. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite morkas ir virkite 10 minučių. Tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais arba juostelėmis. Svogūnus pasūdykite ir palikite 30 minučių, kad suminkštėtų.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Emaliuotame puode sumaišykite actą, pipirų grūdelius, aliejų, cukrų ir pomidorų pastą. Išmaišykite, pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite.
Žingsnis 3
Konservuokite daržoves. Svogūnus, morkas ir česnakus sudėkite į didelį puodą. Supilkite marinatą. Išmaišykite ir virkite 3-4 minutes.
Žingsnis 4
Siųskite užkandį į saugyklą. Išpilstykite karštą preparatą į paruoštus stiklainius, užkimškite veržliarakčiu, atvėsinkite kambario temperatūroje, padėkite vėsioje sausoje vietoje.
Kategorijos