Publikavimo data: 2024-05-26
Žieminiai kopūstai be acto
Marinuoti kopūstai yra populiarus rusų virtuvės užkandis. Yra daugybė jo paruošimo receptų. Labai dažnai į kopūstus dedama prieskonių, pavyzdžiui, raudonėlio pipirų, krapų sėklų, kmynų. Neretai į sūrymą įpilama acto arba citrinos rūgšties. Siūlome jums klasikinį žiemai marinuotų kopūstų receptą be acto. Į sūrymą dedama tik druskos, cukraus ir raudonėlio pipirų, kurie suteikia skonio. Tokius kopūstus po kaproniniu dangčiu galima laikyti kelis mėnesius.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Užvirinkite vandenį, įberkite druskos, cukraus ir kvapiųjų pipirų. Išmaišykite. Marinatą virkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite kopūstus ir morkas.
Žingsnis 5
Sterilizuokite litrinį stiklainį ir dangtelį bet kokiu jums patogiu būdu. Į stiklainį sudėkite kopūstus ir morkas ir visiškai užpilkite marinatu. Uždenkite stiklainį dangteliu ir palikite atvėsti. Tada kopūstus padėkite į šaldytuvą arba rūsį. Paruošta.
Kategorijos