Publikavimo data: 2024-06-08
Žieminių cukinijų ir morkų salotos
Norint paruošti cukinijų ir morkų salotas žiemai, reikia jaunų cukinijų su mažomis sėklomis ir švelnia odele. Prieš ruošiant maistą jų nereikės lupti. Pirmenybę teikite šiek tiek nesubrendusiems, o ne pernokusiems vaisiams (8 cm storio ir 30 cm ilgio). Jų žievelė turi atrodyti šviežia, be įtrūkimų, lengvai praduriama nagu. Marinavimui nenaudokite nerafinuoto aliejaus, nes jis suteiks daržovėms nemalonų kvapą ir užgoš prieskonių skonį.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius. Į puodą ir stiklainius įpilkite šalto vandens, kad jis visiškai apsemtų kaklelius. Jei stiklainis netelpa, apverskite jį horizontaliai. Užvirinkite vandenį ir 15-20 minučių palaikykite stiklainius su dangteliais, kad sterilizuotųsi. Tada atsargiai išimkite ir kakleliu žemyn padėkite ant švaraus rankšluosčio. Palaukite, kol stiklainis visiškai išdžius.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves konservavimui. Į dubenį sudėkite tarkuotas morkas ir sudėkite cukiniją. Tada į tarkuotas daržoves sudėkite svogūną ir pagardinkite druska, pipirais bei cukrumi. Įdėkite česnako, supilkite actą ir augalinį aliejų. Kruopščiai išmaišykite salotas rankomis. Tada salotas tankiu sluoksniu sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
Žingsnis 3
Sterilizuokite salotas. Uždenkite stiklainius virintais dangteliais. Į didelio puodo dugną įdėkite audeklą, skudurą ar rankšluostį ir pripilkite vandens. Užvirinkite, tada atsargiai sudėkite stiklainius su dangteliais. Užvirus vandeniui, 20 minučių sterilizuokite salotas ant vidutinės ugnies. Tada stiklainius užsukite ir apverskite. Suvyniokite stiklainius į šiltą antklodę ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos