Publikavimo data: 2025-08-20
Žiemos baklažanų salotos
Norėdami išsaugoti sveikąsias daržovių savybes ir mėgautis jomis žiemą, paruoškite iš jų suktinuką. Baklažanai yra neutralaus skonio, todėl sugers jūsų pridėtų prieskonių skonio niuansus. Patogu turėti kelis stiklainius paruoštų salotų atsargai, naudoti jas kaip užtepėlės duonai, mėsos garnyro ar lecho dalį, prireikus pabarstyti šviežiomis žolelėmis. Salotos stiklainiuose kambario temperatūroje arba šaldytuve išsilaiko kelis mėnesius.
Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite dideliais kubeliais. Jei jis jaunas, odelės šalinti nereikia.
Žingsnis 2
Morką supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 3
Pastatykite puodą ant silpnos ugnies, sudėkite baklažanus. Troškinkite.
Žingsnis 4
Į baklažanus sudėkite svogūnus ir morkas. Apšlakstykite aliejumi, įberkite cukraus ir druskos. Tęskite troškinimą, kol daržovės suminkštės. Paskutinėmis gaminimo minutėmis įpilkite acto ir troškinkite dar 3-5 minutes.
Žingsnis 5
Pašildykite stiklainį verdančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Gerai sumaišykite daržoves ir sudėkite jas į stiklainį. Uždenkite stiklainį dangteliu.
Kategorijos