Žiemos baklažanų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Žiemos baklažanų salotos

Norėdami išsaugoti sveikąsias daržovių savybes ir mėgautis jomis žiemą, paruoškite iš jų suktinuką. Baklažanai yra neutralaus skonio, todėl sugers jūsų pridėtų prieskonių skonio niuansus. Patogu turėti kelis stiklainius paruoštų salotų atsargai, naudoti jas kaip užtepėlės duonai, mėsos garnyro ar lecho dalį, prireikus pabarstyti šviežiomis žolelėmis. Salotos stiklainiuose kambario temperatūroje arba šaldytuve išsilaiko kelis mėnesius.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
32 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Žiemos baklažanų salotos Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite dideliais kubeliais. Jei jis jaunas, odelės šalinti nereikia.

Žingsnis 2

Žiemos baklažanų salotos Žingsnis 2
Morką supjaustykite stambiais kubeliais.

Žingsnis 3

Žiemos baklažanų salotos Žingsnis 3
Pastatykite puodą ant silpnos ugnies, sudėkite baklažanus. Troškinkite.

Žingsnis 4

Žiemos baklažanų salotos Žingsnis 4
Į baklažanus sudėkite svogūnus ir morkas. Apšlakstykite aliejumi, įberkite cukraus ir druskos. Tęskite troškinimą, kol daržovės suminkštės. Paskutinėmis gaminimo minutėmis įpilkite acto ir troškinkite dar 3-5 minutes.

Žingsnis 5

Žiemos baklažanų salotos Žingsnis 5
Pašildykite stiklainį verdančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Gerai sumaišykite daržoves ir sudėkite jas į stiklainį. Uždenkite stiklainį dangteliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Daržovių patiekalai, daržovių pusgaminiai, daržovių konservai, konservavimas, įspūdingas receptas, mažai kalorijų, sala, žalumynų sezonas, agurkų sezonas, agurkų pusgaminiai, salotos žiemai, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga

Kategorijos