Publikavimo data: 2024-05-19
Žiemos barščiai su pomidorais
Ši skanaus skonio sriuba pradžiugins šeimą bet kuriuo metų laiku. Pagrindiniai barščių ingredientai yra daržovės: burokėliai, kopūstai ir naminis pomidorų sultinys. O sultinys gali būti gaminamas ir mėsiškas, ir liesas.
Žingsnis 1
Šviežius kopūstus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas ir burokėlius.
Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūnus ir česnakus.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Nulupkite pomidorus nuo odelės. Padarykite odelėje kelis plonus įpjovimus ir 1-1,5 min. pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu. Tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Paruoškite vištienos šlaunelių sultinį. Virkite jį 30 minučių su lauro lapu. Tada išimkite mėsą nuo kaulo ir ją susmulkinkite.
Žingsnis 7
Maišydami pakepinkite morkas, svogūnus ir česnakus. Daržoves kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 8
Sudėkite burokėlius ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 9
Į keptuvę įpilkite pomidorų pastos, 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus ir pusę puodelio virto sultinio.
Žingsnis 10
Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus.
Žingsnis 11
Įberkite cukraus ir šaukštelį paprikos.
Žingsnis 12
Kruopščiai sumaišykite ingredientus ir troškinkite 2-3 minutes.
Žingsnis 13
Kai sultinys užvirs, sudėkite smulkintus kopūstus, mėsą ir bulves.
Žingsnis 14
Supilkite padažą į sultinį ir viską pavirkite 4-5 minutes.
Žingsnis 15
Leiskite barščiams šiek tiek pritraukti ir atvėsti.
Žingsnis 16
Sudėkite barščius į indelius ir užsukite dangtelį. Laikykite barščius žiemai su pomidorais vėsioje ir tamsioje vietoje.
Kategorijos