Žiemos barščių morkos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Žiemos barščių morkos

Karšti barščiai - tikras malonumas žiemą, kai norisi ko nors sotaus ir kartu greito. Tokiais atvejais į pagalbą ateina konservuoti padažai, kurie ruošiami vasarą, o žiemą naudojami ruošiant sriubas. Beje, vitaminų juose ne mažiau nei šviežiuose produktuose iš parduotuvės. Konservuotos morkos barščiams žiemą padės gerokai sutrumpinti gaminimo laiką, o pirmasis patiekalas išeis skanus ir kvapnus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žiemos barščių morkos Žingsnis 1
Perdirbkite pomidorus. Pomidorus supjaustykite gabalėliais ir susmulkinkite blenderiu. Supilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite, nugriebkite putas ir palikite virti dar 2 minutes.

Žingsnis 2

Žiemos barščių morkos Žingsnis 2
Išvirkite burokėlius. Burokėlius supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į puodą su pomidorų tyre. Maišydami užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Burokėlius virkite, kol suminkštės, maždaug 30 minučių.

Žingsnis 3

Žiemos barščių morkos Žingsnis 3
Supjaustykite daržoves. Morkas smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Susmulkinkite svogūną ir papriką. Kai burokėliai išvirs, į puodą sudėkite morkas, svogūnus ir paprikas. Virkite daržoves ant mažos ugnies, kol užvirs.

Žingsnis 4

Žiemos barščių morkos Žingsnis 4
Sudėkite prieskonius ir aliejų. Kai daržovės išvirs, į puodą supilkite saulėgrąžų aliejų, suberkite druską ir cukrų, sudėkite pipirų žirnelius ir lauro lapą. Įpilkite šaukštą acto, išmaišykite. Virkite 5 minutes, tada sudėkite susmulkintas žoleles, česnaką, dar kartą gerai išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 5

Žiemos barščių morkos Žingsnis 5
Išsaugokite padažą. Paruoštą mišinį supilstykite į stiklainius. Uždarykite dangteliais ir leiskite stiklainiams atvėsti, uždengę juos kuo nors šiltu. Tada laikykite šaltoje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos