Publikavimo data: 2024-06-08
Žiemos barščių morkos
Karšti barščiai - tikras malonumas žiemą, kai norisi ko nors sotaus ir kartu greito. Tokiais atvejais į pagalbą ateina konservuoti padažai, kurie ruošiami vasarą, o žiemą naudojami ruošiant sriubas. Beje, vitaminų juose ne mažiau nei šviežiuose produktuose iš parduotuvės. Konservuotos morkos barščiams žiemą padės gerokai sutrumpinti gaminimo laiką, o pirmasis patiekalas išeis skanus ir kvapnus.
Žingsnis 1
Perdirbkite pomidorus. Pomidorus supjaustykite gabalėliais ir susmulkinkite blenderiu. Supilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite, nugriebkite putas ir palikite virti dar 2 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite burokėlius. Burokėlius supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į puodą su pomidorų tyre. Maišydami užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Burokėlius virkite, kol suminkštės, maždaug 30 minučių.
Žingsnis 3
Supjaustykite daržoves. Morkas smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Susmulkinkite svogūną ir papriką. Kai burokėliai išvirs, į puodą sudėkite morkas, svogūnus ir paprikas. Virkite daržoves ant mažos ugnies, kol užvirs.
Žingsnis 4
Sudėkite prieskonius ir aliejų. Kai daržovės išvirs, į puodą supilkite saulėgrąžų aliejų, suberkite druską ir cukrų, sudėkite pipirų žirnelius ir lauro lapą. Įpilkite šaukštą acto, išmaišykite. Virkite 5 minutes, tada sudėkite susmulkintas žoleles, česnaką, dar kartą gerai išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Išsaugokite padažą. Paruoštą mišinį supilstykite į stiklainius. Uždarykite dangteliais ir leiskite stiklainiams atvėsti, uždengę juos kuo nors šiltu. Tada laikykite šaltoje vietoje.
Kategorijos