Publikavimo data: 2024-02-01
Žiemos užkandis iš keptų cukinijų su česnakais receptas
Keptos cukinijos su česnakais - puikus užkandis jūsų stalui. Žiemą šis pikantiškas patiekalas ypač aktualus. Keptas cukinijas su česnakais galima patiekti kaip salotas, taip pat iš karto paskirstyti į serviravimo lėkštes. Šviežios žolelės: kalendros, petražolės, krapai nebus nereikalingi patiekiant.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Cukinijas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Nulupkite ir supjaustykite česnaką griežinėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir 4-5 minutes pakepinkite cukinijas.
Žingsnis 7
Į cukinijas suberkite pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir česnako. Kepkite daržoves 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 8
Sudėkite cukinijas su česnakais į serviravimo indelius. Gero apetito!
Žingsnis 9
Konservuotas cukinijas patiekite kaip užkandį kartu su naminiais skrebučiais, pagamintais iš juodos arba baltos duonos.
Kategorijos