Publikavimo data: 2024-04-14
Žirnių ir sūrio sriuba
Pietums puikiai tinka soti žirnių sriuba su vištienos filė, bulvėmis ir dešros sūriu. Iš pirmo žvilgsnio toks ingredientų derinys atrodys keistas, tačiau iš tiesų sriuba gali pranokti visus lūkesčius ir tapti nuolatine jūsų stalo sriuba. Dešrelių sūris turi lengvą rūkytą skonį ir aromatą, kuris puikiai tinka žirnių sriubai. Be to, dėl sūrio sriuba tampa švelnesnė ir sotesnė.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Dešrų sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Kai vanduo puode užvirs, suberkite į jį žirnius. Virkite juos ant silpnos ugnies.
Žingsnis 7
Palaukite, kol žirniai bus pusiau išvirę ir daugiau ar mažiau minkšti, tada į puodą sudėkite bulves ir vištienos filė. Virkite sriubą ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol visi ingredientai išvirs. Periodiškai nugriebkite nuo paviršiaus putas. Į sriubą įberkite porą žiupsnelių druskos.
Žingsnis 8
Pačioje pabaigoje į sriubą sudėkite svogūnus, morkas ir tarkuotą dešros sūrį. Išmaišykite ir virkite sriubą dar 10 minučių. Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 9
Žirnių ir sūrio sriuba paruošta. Gero apetito!
Kategorijos