Publikavimo data: 2024-05-20
Žirnių koldūnai
Žirnių koldūnai gaminami iš žirnių miltų, kuriuos galite nusipirkti arba pasigaminti patys. Sausus žirnius sudėkite į galingą maišytuvą, kavos malūnėlį arba virtuvinį kombainą ir dideliu greičiu apdorokite, kol jie taps miltais. Tada gautus miltelius persijokite per sietelį, kad pašalintumėte visas stambias daleles. Rinkdamiesi lukštentus žirnius, pirmenybę teikite produktui tvirtoje pakuotėje, kuri apsaugo nuo neigiamo drėgmės poveikio.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Į puodą supilkite vištienos sultinį ir sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves. Pagal skonį pagardinkite druska ir virkite 30 minučių. Iš sultinio išimkite pusę bulvių ir sutrinkite bulvių trintuvu.
Žingsnis 2
Pasigaminkite žirnių koldūnų. Į smulkintas virtas bulves suberkite žirnių ir kvietinius miltus, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Bulvių ir žirnių mišinį susukite į "dešrelę" - koldūnų gaminį. Žirnių koldūnus supjaustykite 1 cm storio koldūnais.
Žingsnis 3
Paruoškite sriubos mišrainę. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus. Kepkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Į sriubą sudėkite daržovių apkepą.
Žingsnis 4
Paruoškite sriubą su koldūnais. Gautus koldūnus panardinkite į sriubą. Virkite, kol išvirs, apie 20-30 minučių.
Kategorijos