Publikavimo data: 2024-06-08
Žirnių sriuba orkaitėje
Žirniai yra ankštinis augalas, kuris kulinarijoje naudojamas nuo senovės. Juose yra daug jodo ir geležies, kuri naudinga anemijos profilaktikai. Žirnių sriuba orkaitėje yra maistingųjų medžiagų, kalio ir fosforo lobynas, be to - sotus, skanus ir sveikas patiekalas, kurį paruošti nėra sudėtinga. Beje, sriuba puikiai tinka norintiems numesti viršsvorį. Ji puikiai virškinama ir neturi daug kalorijų.
Žingsnis 1
Sudėkite maistą į puodus. Ant puodų dugno sudėkite paruoštus žirnius ir supjaustytas bulves. Ant viršaus uždėkite sluoksnį smulkintų šonkauliukų, žolelių ir svogūnų. Pabaigoje patiekalą pagardinkite grūstais pipirais, paprika ir druska. Užpilkite puodus verdančiu vandeniu 1-2 cm nuo krašto.
Žingsnis 2
Palikite sriubą virti. Puodus dėkite į įkaitintą orkaitę neuždengę dangčiais. Palaukite, kol sriuba užvirs, ir sumažinkite temperatūrą iki 80-90 laipsnių, uždenkite puodus dangčiais ir palikite 2 valandoms.
Kategorijos