Žirnių sriuba su dešrelėmis ir garstyčiomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Žirnių sriuba su dešrelėmis ir garstyčiomis

Nuostabiai aromatinga tiršta ir sodraus skonio sriuba.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
354 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Žirnių sriuba su dešrelėmis ir garstyčiomis Žingsnis 1
Pamirkykite žirnius vandenyje ir palikite mirkti bent 2 valandas, geriausia - per naktį. Išmirkytus žirnius vėl užpilkite vandeniu, kad apsemtų 5 cm, ir vėl padėkite ant ugnies.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su dešrelėmis ir garstyčiomis Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba su dešrelėmis ir garstyčiomis Žingsnis 3
Supjaustykite dešreles (aš turėjau sūrio) ir apkepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi. Į tą pačią keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus. Kepkite dar 3-4 minutes ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Žingsnis 4

Žirnių sriuba su dešrelėmis ir garstyčiomis Žingsnis 4
Žirnius virkite, kol visiškai išvirs. Nuimkite puodą nuo viryklės ir sutrinkite žirnius trintuvu iki vientisos masės. Jei po ranka neturite maišytuvo, galite naudoti sietelį.

Žingsnis 5

Žirnių sriuba su dešrelėmis ir garstyčiomis Žingsnis 5
Į sriubos pagrindą sudėkite dešros ir svogūnų mišinį. Kruopščiai išmaišykite. Uždėkite ant ugnies ir kaitinkite sriubą, kol užvirs, tada nukelkite nuo viryklės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, grūdų ir ankštinių sriubos, sriubos, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, receptų knyga, bulguro sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos