Publikavimo data: 2025-08-17
Žirnių sriuba su dešrelėmis ir garstyčiomis
Nuostabiai aromatinga tiršta ir sodraus skonio sriuba.
Žingsnis 1
Pamirkykite žirnius vandenyje ir palikite mirkti bent 2 valandas, geriausia - per naktį. Išmirkytus žirnius vėl užpilkite vandeniu, kad apsemtų 5 cm, ir vėl padėkite ant ugnies.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Supjaustykite dešreles (aš turėjau sūrio) ir apkepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi. Į tą pačią keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus. Kepkite dar 3-4 minutes ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 4
Žirnius virkite, kol visiškai išvirs. Nuimkite puodą nuo viryklės ir sutrinkite žirnius trintuvu iki vientisos masės. Jei po ranka neturite maišytuvo, galite naudoti sietelį.
Žingsnis 5
Į sriubos pagrindą sudėkite dešros ir svogūnų mišinį. Kruopščiai išmaišykite. Uždėkite ant ugnies ir kaitinkite sriubą, kol užvirs, tada nukelkite nuo viryklės.
Kategorijos