Publikavimo data: 2024-05-19
Žirnių sriuba su imbieru
Lengva žirnių sriuba be bulvių ant vandens su imbieru ir česnaku. Toks patiekalas patiks tiems, kurie saugo savo figūrą arba nevalgo mėsos. Daržovėms kepti naudojamas sviestas, tačiau jį galite pakeisti augaliniu aliejumi. Taip sriuba taps vegetariška. Pagrindinis patiekalo akcentas - imbiero šaknis, kuri suteikia pikantiško aštraus skonio ir aromato. Norėdami pagreitinti virimo procesą, žirnius prieš tai pamirkykite šaltame vandenyje. Geriausia tai daryti per naktį.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 2
Imbiero šaknį smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 5
Žirnius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
Žingsnis 6
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, supilkite žirnius. Virkite juos ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos, retkarčiais nugriebdami putas.
Žingsnis 7
Svogūnus ir morkas kepkite svieste 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai ir minkšti.
Žingsnis 8
Į keptuvę suberkite česnaką ir imbierą. Maišydami kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 9
Kai žirniai išvirs, į puodą sudėkite keptas daržoves.
Žingsnis 10
Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 11
Žirnių sriuba su imbieru paruošta. Gero apetito!
Kategorijos