Žirnių sriuba su jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Žirnių sriuba su jautiena

Žirnių sriuba yra viena iš tradicinių rusų virtuvės sriubų, tačiau mes esame įpratę ją virti su riebiais rūkytais šonkauliukais. Šiame recepte išbandysime žirnių sriubos variaciją su jautiena. Ji pasirodys mažiau kaloringa, bet labai skani ir soti, tokia sriuba sušildys darganotą ir šaltą dieną. Šią sriubą išvirti nėra sudėtinga, svarbiausia žirnius pamirkyti per naktį, tada virimo laikas sutrumpės iki 40 minučių, o sriuba bus minkšta, saikingai išvirusi ir labai skani.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
136 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žirnių sriuba su jautiena Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Nulupkite bulves ir supjaustykite apskritimais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su jautiena Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba su jautiena Žingsnis 3
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite jautieną, pastatykite ant ugnies, druskos geriau dar nedėti. Virkite apie 2 valandas, kol mėsa bus paruošta (ji turi lengvai atsiskirti nuo kaulo, bet nesuirti).

Žingsnis 4

Žirnių sriuba su jautiena Žingsnis 4
Virtą ir atvėsintą jautieną supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 5

Žirnių sriuba su jautiena Žingsnis 5
Perkoškite jautienos sultinį, jei reikia, įpilkite vandens ir vėl užkaiskite. Į sultinį suberkite išbrinkusius žirnius ir uždengę dangčiu virkite 30 minučių. Tada sudėkite supjaustytas bulves ir virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 6

Žirnių sriuba su jautiena Žingsnis 6
Sudėkite virtą ir supjaustytą jautieną ir maišydami pakepinkite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Palikite troškintis dar 5-10 minučių ir išjunkite. Sriuba paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos