Publikavimo data: 2024-04-09
Žirnių sriuba su jautiena
Žirnių sriuba yra viena iš tradicinių rusų virtuvės sriubų, tačiau mes esame įpratę ją virti su riebiais rūkytais šonkauliukais. Šiame recepte išbandysime žirnių sriubos variaciją su jautiena. Ji pasirodys mažiau kaloringa, bet labai skani ir soti, tokia sriuba sušildys darganotą ir šaltą dieną. Šią sriubą išvirti nėra sudėtinga, svarbiausia žirnius pamirkyti per naktį, tada virimo laikas sutrumpės iki 40 minučių, o sriuba bus minkšta, saikingai išvirusi ir labai skani.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Nulupkite bulves ir supjaustykite apskritimais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite jautieną, pastatykite ant ugnies, druskos geriau dar nedėti. Virkite apie 2 valandas, kol mėsa bus paruošta (ji turi lengvai atsiskirti nuo kaulo, bet nesuirti).
Žingsnis 4
Virtą ir atvėsintą jautieną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Perkoškite jautienos sultinį, jei reikia, įpilkite vandens ir vėl užkaiskite. Į sultinį suberkite išbrinkusius žirnius ir uždengę dangčiu virkite 30 minučių. Tada sudėkite supjaustytas bulves ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 6
Sudėkite virtą ir supjaustytą jautieną ir maišydami pakepinkite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Palikite troškintis dar 5-10 minučių ir išjunkite. Sriuba paruošta!
Kategorijos