Publikavimo data: 2025-08-20
Žirnių sriuba su kepta šonine
Labai neįprasta sriuba, kuri patiks rūkytos mėsos mėgėjams. Tinka tiems, kurie dirba fizinį darbą ir išeikvoja daug energijos.
Žingsnis 1
Žirnius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite žirnius, pastatykite ant ugnies, susidariusias putas nukoškite.
Žingsnis 3
Kol žirniai verda, pakepinkite rūkytą šoninę, kol paruduos.
Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas ir svogūnus, sudėkite į šoninę ir toliau kepkite.
Žingsnis 5
Kai žirniai padidės ir šiek tiek suminkštės, sudėkite kepsnį. Kol sriuba verda, supjaustykite bulves. Į sultinį įberkite prieskonių ir druskos.
Žingsnis 6
Bulves sudėkite likus 20 minučių iki žirnių virimo, kai jie dar nėra visiškai išvirę. Virkite, kol bulvės išvirs, o žirniai suminkštės. Vieni žmonės mėgsta virtus, kiti - šiek tiek žalius.
Kategorijos