Publikavimo data: 2024-04-06
Žirnių sriuba su rūkyta dešra
Žirnių sriuba su rūkyta dešra - tai nebrangi ir skani populiarios žirnių sriubos su rūkyta mėsa versija. Jai paruošti reikės nesmulkintų arba supjaustytų žirnių, svogūnų, morkų ir bulvių, taip pat rūkytos dešros pagal jūsų skonį. Sriuba verdama vandenyje, tačiau galite naudoti mėsos arba vištienos sultinį, tada patiekalas bus dar skanesnis. Žirnių sriuba puikiai tinka šeimos vakarienei. Sriubą patiekite su česnakiniais skrebučiais, pagamintais iš borodino duonos.
Žingsnis 1
Rūkytą dešrą supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais. Svogūnus supjaustykite žiedais, tada perpjaukite pusiau. Paimkite stambią tarką ir sutarkuokite morkas.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Užvirkite žirnius. Kai žirniai išvirs pusiau, sudėkite bulvių griežinėlius. Sriubą virkite ant silpnos ugnies, nepamiršdami nugriebti putų.
Žingsnis 4
Sudėkite daržoves: svogūnus ir morkas ir kepkite. Svogūnus kepkite apie 5 minutes, tada sudėkite morkas. Jei norite, kad sriuba būtų sveikesnė, daržoves sudėkite iš karto į sriubą.
Žingsnis 5
Kitoje keptuvėje 5 minutes pakepinkite rūkytą dešrą, kol paruduos.
Žingsnis 6
Kai bulvės ir žirniai išvirs, į sriubą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas bei keptą rūkytą dešrą. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite sriubą, sumaišykite visus ingredientus. Į sriubą galite įberti mėgstamų prieskonių.
Žingsnis 7
Virkite sriubą ant silpnos ugnies 10 minučių, tada nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekdami nepamirškite į sriubą įberti žolelių.
Kategorijos