Publikavimo data: 2024-04-09
Žirnių sriuba su rūkyta vištiena
Klasikinis žirnių sriubos variantas verdamas kiaulienos sultinio pagrindu. Šiame recepte sultinio pagrindą sudaro rūkyta vištiena. Vištienos sultinio pagrindu pagaminta sriuba yra dietinė, bet ne mažiau skani. Rūkyta vištiena žirnių sriubai suteikia sodrų skonį, kuris žadina apetitą. Tokia žirnių sriuba yra tiršta ir soti.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o bulves - apskritimais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Susmulkinkite rūkytą vištienos krūtinėlę gabalėliais, kad būtų galima valgyti.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Pakepinkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Užpilkite žirnius 2-2,5 litro vandens ir užvirinkite. Virkite 10 minučių. Tada sudėkite bulves ir virkite dar 20 minučių.
Žingsnis 5
Į puodą sudėkite keptuvės turinį ir rūkytą vištienos krūtinėlę, įberkite druskos ir pipirų. Sriubą virkite dar 10-15 minučių.
Kategorijos