Žirnių sriuba su rūkyta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena

Klasikinis žirnių sriubos variantas verdamas kiaulienos sultinio pagrindu. Šiame recepte sultinio pagrindą sudaro rūkyta vištiena. Vištienos sultinio pagrindu pagaminta sriuba yra dietinė, bet ne mažiau skani. Rūkyta vištiena žirnių sriubai suteikia sodrų skonį, kuris žadina apetitą. Tokia žirnių sriuba yra tiršta ir soti.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o bulves - apskritimais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 2
Susmulkinkite rūkytą vištienos krūtinėlę gabalėliais, kad būtų galima valgyti.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Pakepinkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 4
Užpilkite žirnius 2-2,5 litro vandens ir užvirinkite. Virkite 10 minučių. Tada sudėkite bulves ir virkite dar 20 minučių.

Žingsnis 5

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 5
Į puodą sudėkite keptuvės turinį ir rūkytą vištienos krūtinėlę, įberkite druskos ir pipirų. Sriubą virkite dar 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos