Publikavimo data: 2025-08-18
Žirnių sriuba su rūkyta vištiena
Paprasta žirnių sriuba, dietinė ir ekonomiška, nes sultinys gaminamas iš vištienos blauzdų. Jei norite, galite naudoti visas blauzdas.
Žingsnis 1
Nulupkite rūkytas vištienos blauzdas nuo mėsos (arba palikite jas taip, kaip yra). 30-40 minučių virkite su prieskoniais.
Žingsnis 2
Pasiruoškite prieskonių maišelį (aš turiu daugkartinio naudojimo maišelį, į kurį galima sudėti prieskonines žoleles ir vėliau lengvai išimti iš sriubos). Turiu pipirų žirnelių, čiobrelių, petražolių, lauro lapų.
Žingsnis 3
Pamirkykite žirnius (valandą ar dvi arba per naktį). Galite įberti valgomosios sodos, tada nepamirškite jų nuplauti.
Žingsnis 4
Daržoves nulupkite, svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite, bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 5
Sudėkite bulves į sultinį kartu su žirneliais, morkomis ir svogūnais ir iškepkite keptuvėje. Galite įberti aštriosios paprikos.
Žingsnis 6
Sudėkite kepsnį į sultinį su bulvėmis ir žirniais ir virkite dar 1,5-2 valandas. Pažiūrėkite, kada žirneliai bus paruošti. Galite įdėti šaukštą lęšių (nebūtina).
Žingsnis 7
Išimkite kaulus, likusią mėsą sudėkite į sriubą. Smulkiai supjaustykite lašinius, supjaustykite rūkytą dešrą, šiek tiek pakepinkite ir įpilkite į sriubą.
Kategorijos