Žirnių sriuba su rūkyta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena

Paprasta žirnių sriuba, dietinė ir ekonomiška, nes sultinys gaminamas iš vištienos blauzdų. Jei norite, galite naudoti visas blauzdas.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
94 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (33 bal.)

Žingsnis 1

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 1
Nulupkite rūkytas vištienos blauzdas nuo mėsos (arba palikite jas taip, kaip yra). 30-40 minučių virkite su prieskoniais.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 2
Pasiruoškite prieskonių maišelį (aš turiu daugkartinio naudojimo maišelį, į kurį galima sudėti prieskonines žoleles ir vėliau lengvai išimti iš sriubos). Turiu pipirų žirnelių, čiobrelių, petražolių, lauro lapų.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 3
Pamirkykite žirnius (valandą ar dvi arba per naktį). Galite įberti valgomosios sodos, tada nepamirškite jų nuplauti.

Žingsnis 4

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 4
Daržoves nulupkite, svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite, bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 5

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 5
Sudėkite bulves į sultinį kartu su žirneliais, morkomis ir svogūnais ir iškepkite keptuvėje. Galite įberti aštriosios paprikos.

Žingsnis 6

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 6
Sudėkite kepsnį į sultinį su bulvėmis ir žirniais ir virkite dar 1,5-2 valandas. Pažiūrėkite, kada žirneliai bus paruošti. Galite įdėti šaukštą lęšių (nebūtina).

Žingsnis 7

Žirnių sriuba su rūkyta vištiena Žingsnis 7
Išimkite kaulus, likusią mėsą sudėkite į sriubą. Smulkiai supjaustykite lašinius, supjaustykite rūkytą dešrą, šiek tiek pakepinkite ir įpilkite į sriubą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, grūdų ir ankštinių sriubos, sriubos, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, receptų knyga, bulguro sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos