Publikavimo data: 2024-04-09
Žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa yra viena iš tradicinių rusų virtuvės sriubų, tačiau pati skaniausia! Verdanti, viliojanti savo aromatu ir skoniu, ši sriuba sušildys šalčiausią dieną ir suteiks jaukumo jūsų namams dėl savo rūkytų natų. Išvirti šią sriubą visai nesunku, svarbiausia per naktį pamirkyti žirnius, tada virimo laikas sutrumpės iki 40 minučių, o sriuba bus minkšta, saikingai išvirusi ir labai skani.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Nulupkite bulves ir supjaustykite apskritimais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Išbrinkusius žirnius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, 2,5-3 kartus didesniu už žirnių kiekį, pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sudėkite rūkytus šonkauliukus ir virkite toliau, periodiškai nugriebdami putas, 40 minučių.
Žingsnis 4
Į beveik paruoštą sriubą įpilkite maišytuvą ir supjaustytas bulves, virkite dar 15 minučių, kol bulvės išvirs. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Sriuba paruošta!
Kategorijos