Publikavimo data: 2024-06-09
Žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Žirnių sriuba - labai senas patiekalas, minimas jau V a. pr. m. e., net ir tada jis buvo laikomas senoviniu. Žirniai buvo mėgstami ir gerbiami, mitologijoje jie siejami su vaisingumu ir gyvūnų, ypač paukščių, pasauliu. Žirnių sriuba buvo klestėjimo, sotumo ir sveikatos simbolis. Praėjus šimtmečiams, sriubos receptas nedaug tepasikeitė. Žirnių sriuba visada buvo paklausi visuose pasaulio kraštuose.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, o morkas sutarkuokite. Kai žirniai išvirs, sudėkite daržoves ir virkite dar 20 minučių.
Žingsnis 2
Šonkauliukus supjaustykite nedideliais gabalėliais, bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sriubą, virkite dar 10 minučių.
Kategorijos