Žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais

Žirnių sriuba - labai senas patiekalas, minimas jau V a. pr. m. e., net ir tada jis buvo laikomas senoviniu. Žirniai buvo mėgstami ir gerbiami, mitologijoje jie siejami su vaisingumu ir gyvūnų, ypač paukščių, pasauliu. Žirnių sriuba buvo klestėjimo, sotumo ir sveikatos simbolis. Praėjus šimtmečiams, sriubos receptas nedaug tepasikeitė. Žirnių sriuba visada buvo paklausi visuose pasaulio kraštuose.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, o morkas sutarkuokite. Kai žirniai išvirs, sudėkite daržoves ir virkite dar 20 minučių.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais Žingsnis 2
Šonkauliukus supjaustykite nedideliais gabalėliais, bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sriubą, virkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos