Publikavimo data: 2025-08-18
Žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais, dešrelėmis ir džiūvėsėliais
Kas nemėgsta skanių, sveikų ir gražių sriubų pietums? Siūlau šią sriubą gaminti su rūkytais šonkauliukais, dešrelėmis ir baltos duonos trupiniais, kurie puikiai pakeis juodą duoną jūsų pietų metu.
Žingsnis 1
Kol žirniai verda, apdorokite mėsą ir daržoves. Nulupkite bulves ir supjaustykite jas kubeliais. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną smulkiai supjaustykite peiliu. Susmulkinkite dešreles ir supjaustykite šonkauliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite baltos duonos trupinius. Supjaustykite duoną kubeliais, sudėkite ją į lėkštę vienu sluoksniu ir 3-4 min. pašaukite į mikrobangų krosnelę. Turėtumėte gauti traškią duoną.
Žingsnis 3
Keptuvėje saulėgrąžų aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas. Po 40 min. virkite žirnius, į vandenį sudėkite griežinėliais pjaustytas bulves, keptas bulves, dešreles ir šonkauliukus. Virkite dar 20-30 minučių, kol bulvės išvirs. Jei reikia, į puodo viršų įpilkite daugiau vandens. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Nepamirškite lauro lapelio.
Kategorijos