Publikavimo data: 2025-08-16
Žirnių sriuba su rūkytu kumpiu
Sriuba būna skani ir soti. Žirniai labai dera su rūkyta mėsa. Šiame recepte naudojamos rūkytos vištienos šlaunelės.
Žingsnis 1
Išmirkytus žirnius gerai nuplaukite, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Užvirkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Virkite maišydami ir nugriebdami putas 2 valandas. Kartais per šį laiką žirniai neišverda ir lieka kieti. Tokiu atveju galite įberti žiupsnelį sodos ir virti dar valandą.
Žingsnis 2
Į puodą su žirniais sudėkite kumpio šlauneles. Virkite 30 minučių.
Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūną ir sutarkuokite morką. Mišinį apkepkite keptuvėje.
Žingsnis 4
Išimkite kumpius iš puodo. Supjaustykite bulves ir 20 minučių palaikykite su žirniais. Sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas.
Žingsnis 5
Nulupkite kumpius, atskirkite mėsą nuo kaulų, susmulkinkite ir sudėkite į puodą su žirniais.
Žingsnis 6
Patikrinkite, ar sriuboje nėra druskos, įdėkite lauro lapą ir virkite dar 10 minučių.
Kategorijos