Žirnių sriuba su rūkytu kumpiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Žirnių sriuba su rūkytu kumpiu

Sriuba būna skani ir soti. Žirniai labai dera su rūkyta mėsa. Šiame recepte naudojamos rūkytos vištienos šlaunelės.
Gaminimo laikas
175 min.
Laikas virtuvėje
91 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Išmirkytus žirnius gerai nuplaukite, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Užvirkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Virkite maišydami ir nugriebdami putas 2 valandas. Kartais per šį laiką žirniai neišverda ir lieka kieti. Tokiu atveju galite įberti žiupsnelį sodos ir virti dar valandą.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su rūkytu kumpiu Žingsnis 2
Į puodą su žirniais sudėkite kumpio šlauneles. Virkite 30 minučių.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba su rūkytu kumpiu Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūną ir sutarkuokite morką. Mišinį apkepkite keptuvėje.

Žingsnis 4

Žirnių sriuba su rūkytu kumpiu Žingsnis 4
Išimkite kumpius iš puodo. Supjaustykite bulves ir 20 minučių palaikykite su žirniais. Sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas.

Žingsnis 5

Žirnių sriuba su rūkytu kumpiu Žingsnis 5
Nulupkite kumpius, atskirkite mėsą nuo kaulų, susmulkinkite ir sudėkite į puodą su žirniais.

Žingsnis 6

Patikrinkite, ar sriuboje nėra druskos, įdėkite lauro lapą ir virkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su kiauliena, sriubos, sultiniai, antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, šurpa, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, sriubos su pomidorais, šurpa su kiauliena, sriubos su kiaulienos šonkauliais, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su kiauliena

Kategorijos