Publikavimo data: 2024-04-14
Žirnių sriuba su šonine
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa yra sotus ir skanus pirmasis patiekalas. Yra nemažai šios sriubos receptų. Siūlome jums pasigaminti lengvą variantą nenaudojant brangių produktų: mėsos, rūkytų šonkauliukų ir t. t. Jums reikės skaldytų žirnių, daržovių, šoninės arba krūtininės. Sriuba gaunasi lengva ir kartu soti, turinti subtilų rūkytos mėsos skonį. puikus priedas prie sriubos bus borodino duonos skrebučiai su česnaku.
Žingsnis 1
Šoninę supjaustykite nedidelėmis 1-1,5 cm pločio juostelėmis.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Morkas kruopščiai nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite nedidelio storio pailgais strypais.
Žingsnis 5
Sriubai galite naudoti paruoštą sultinį arba paprastą vandenį. Į vandenį supilkite išmirkytus žirnius. Kai žirniai bus beveik paruošti, į puodą sudėkite bulves.
Žingsnis 6
Tuo metu galite keptuvėje su aliejumi pakepinti svogūnus ir morkas. Kepkite daržoves 5-7 minutes.
Žingsnis 7
Kitoje keptuvėje 3-4 minutes apkepkite šoninę iki auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Kai žirniai ir bulvės išvirs, į sriubą sudėkite keptą šoninę, pakepintus svogūnus ir morkas. Palaukite, kol sriuba užvirs, pagardinkite druska ir pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos