Publikavimo data: 2024-04-28
Žirnių sriuba su šonkauliukais
Žirnių sriuba nuo seno žinoma visame pasaulyje. Dabar jau nebeįmanoma tiksliai pasakyti, kas sugalvojo į ją įdėti tokio tinkamo skonio rūkytos mėsos, tačiau šio atradimo reikšmę vargu ar galima pervertinti. Žirnių sriubos su šonkauliukais receptų gali būti įvairių, tačiau klasikinis receptas yra pats paprasčiausias. Ir sriuba iš jo gaunasi pati skaniausia. Žingsnis po žingsnio ruošiant šį patiekalą iš žirnių nekils jokių problemų.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sudėkite šonkauliukus ir žirnelius į didelį puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir palikite virti 60 minučių, kol žirneliai išvirs. Tada į sultinį sudėkite vieną visą morką ir vieną svogūną, pasūdykite. Leiskite sultiniui virti 30 minučių.
Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite mišrainę. Likusį svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, o morką sutarkuokite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite į ją supjaustytas morkas ir svogūnus. Kepkite ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos, nepamiršdami pamaišyti.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Išimkite morkas ir svogūnus iš puodo. Sudėkite bulves ir virkite apie 5 minutes. Tada sudėkite sriubą, lauro lapą ir pipirus. Leiskite sriubai pavirti apie 3 minutes, tada uždenkite dangčiu ir palikite, kad prisitrauktų.
Kategorijos