Žirnių sriuba su šonkauliukais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Žirnių sriuba su šonkauliukais

Paprastas ir sotus žiemos patiekalas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Žirnių sriuba su šonkauliukais Žingsnis 1
Bulves supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su šonkauliukais Žingsnis 2
Skinkite žirnius. Sudėkite bulves ir žirnius į puodą. Įpilkite 2 litrus vandens ir įjunkite viryklę. Nustatykite aukštesnę nei vidutinė temperatūrą.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba su šonkauliukais Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 4

Žirnių sriuba su šonkauliukais Žingsnis 4
Praėjus 20 minučių po užvirimo į sriubą sudėkite morkas, lauro lapą ir saldžiuosius žirnelius ir toliau virkite. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens, kol žirneliai bus paruošti. Likus 10 minučių iki virimo pasūdykite. Sriuba bus paruošta, kai žirneliai išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su vištiena, sriubos, paprastos, pietūs, bulvių sezonas, morkų sezonas, be bendrų alergenų, sriuba su mėsos kukuliais, receptų knyga, sriubos su malta vištiena

Kategorijos