Publikavimo data: 2024-04-09
Žirnių sriuba su vištiena
Žirnių sriuba su vištiena yra dietinė klasikinio recepto versija. Vištiena populiarėja dėl jos prieinamumo, pigumo ir maistinės vertės. Nepaisant nedidelio kalorijų kiekio, vištiena sriubai suteikia ypatingą skonį ir padaro patiekalą gana sotų. Šią žirnių sriubos versiją gali ruošti net tie, kurie laikosi dietos.
Žingsnis 1
Paruoškite sultinį išvirdami vištieną.
Žingsnis 2
Nuvalykite daržoves. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, bulves - šiaudeliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Išimkite mėsą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Svogūnus ir morkas apkepkite augaliniame aliejuje.
Žingsnis 5
Paruoškite puodą. Įpilkite 2-2,5 l vandens ir sudėkite žirnius. Kai vanduo užvirs, virkite žirnius 10 minučių. Sudėkite bulves ir virkite, kol suminkštės (apie 20 minučių).
Žingsnis 6
Į puodą sudėkite smulkintą mėsą ir keptas daržoves. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Virkite dar 7-10 minučių.
Kategorijos