Žirnių sriuba su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Žirnių sriuba su vištiena

Žirnių sriuba su vištiena yra dietinė klasikinio recepto versija. Vištiena populiarėja dėl jos prieinamumo, pigumo ir maistinės vertės. Nepaisant nedidelio kalorijų kiekio, vištiena sriubai suteikia ypatingą skonį ir padaro patiekalą gana sotų. Šią žirnių sriubos versiją gali ruošti net tie, kurie laikosi dietos.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
29 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 1
Paruoškite sultinį išvirdami vištieną.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 2
Nuvalykite daržoves. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, bulves - šiaudeliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 3
Išimkite mėsą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 4

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 4
Svogūnus ir morkas apkepkite augaliniame aliejuje.

Žingsnis 5

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 5
Paruoškite puodą. Įpilkite 2-2,5 l vandens ir sudėkite žirnius. Kai vanduo užvirs, virkite žirnius 10 minučių. Sudėkite bulves ir virkite, kol suminkštės (apie 20 minučių).

Žingsnis 6

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 6
Į puodą sudėkite smulkintą mėsą ir keptas daržoves. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Virkite dar 7-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos