Žirnių sriuba su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Žirnių sriuba su vištiena

Žirnių sriuba su vištiena - puiki galimybė skaniai ir sočiai pavalgyti. Šios sriubos gaminimo paslaptis yra ta, kad likus 6-8 valandoms iki virimo žirnius užpilu verdančiu vandeniu. Taip jis gerai išbrinksta ir tenka mažiau virti. Vištiena žirnių sriubai suteikia ypatingo skonio ir aromato.
Gaminimo laikas
540 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
103 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 1
Žirnius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 6-8 valandoms. Tada žirnius nuplaukite.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite gabalėliais. Įdėkite mėsą į verdantį vandenį. Nugriebkite susidariusias putas ir nusunkite pirmąjį sultinį. Virkite 10 minučių.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 3
Sudėkite žirnelius į mėsą ir virkite kartu 30 minučių.

Žingsnis 4

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 4
Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite kubeliais, o morkas sutarkuokite. Sudėkite svogūnus ir morkas į puodą ir virkite kartu 10 minučių.

Žingsnis 5

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 5
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą su kitais ingredientais. Viską kartu virkite 20 minučių.

Žingsnis 6

Žirnių sriuba su vištiena Žingsnis 6
Pačioje virimo pabaigoje įdėkite lauro lapą, smulkiai supjaustytą česnaką.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, grūdų ir ankštinių sriubos, sriubos, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, receptų knyga, bulguro sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos