Publikavimo data: 2025-08-18
Žirnių sriuba su vištiena
Žirnių sriuba su vištiena - puiki galimybė skaniai ir sočiai pavalgyti. Šios sriubos gaminimo paslaptis yra ta, kad likus 6-8 valandoms iki virimo žirnius užpilu verdančiu vandeniu. Taip jis gerai išbrinksta ir tenka mažiau virti. Vištiena žirnių sriubai suteikia ypatingo skonio ir aromato.
Žingsnis 1
Žirnius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 6-8 valandoms. Tada žirnius nuplaukite.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite gabalėliais. Įdėkite mėsą į verdantį vandenį. Nugriebkite susidariusias putas ir nusunkite pirmąjį sultinį. Virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite žirnelius į mėsą ir virkite kartu 30 minučių.
Žingsnis 4
Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite kubeliais, o morkas sutarkuokite. Sudėkite svogūnus ir morkas į puodą ir virkite kartu 10 minučių.
Žingsnis 5
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą su kitais ingredientais. Viską kartu virkite 20 minučių.
Žingsnis 6
Pačioje virimo pabaigoje įdėkite lauro lapą, smulkiai supjaustytą česnaką.
Kategorijos