Publikavimo data: 2024-06-09
Žirnių sriuba su vištiena ir daržovėmis
Žirnių sriuba su vištiena ir daržovėmis yra puikus sveikas pirmasis patiekalas visai šeimai. Ji būna soti, soti ir labai aromatinga. Gamindami galite naudoti bet kurią vištienos dalį: sparnelius, šlauneles, nugarinę, bet kokiu atveju bus skanu. O dėl daugybės įvairių daržovių sriuba suteiks daug naudos sveikatai.
Žingsnis 1
Išmirkytus žirnius nuplaukite. Sudėkite vištieną ir žirnius į puodą, supilkite vandenį, užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Morkas, svogūnus, paprikas ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, 3-4 min. pakepinkite svogūnus, sudėkite morkas, pomidorus ir paprikas, troškinkite dar 5 min.
Žingsnis 3
Sudėkite bulves į sultinį su žirneliais ir virkite 15-20 minučių. Tada į sriubą įpilkite keptų daržovių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite žolelių ir virkite dar 5 minutes.
Kategorijos