Publikavimo data: 2024-06-23
Žirnių sriuba su vištiena ir rūkyta mėsa
Labai soti, tiršta ir aromatinga žirnių sriuba su rūkyta mėsa laikoma žiemos patiekalu, puikiai tinkančiu šaltam vakarui. Kad sultinio pagrindas būtų sodresnis, jis verdamas su vištiena, o rūkyta mėsa suteikia nepakartojamą skonį. Žirnių sriuba verdama nuo romėnų laikų, o nuo to laiko ji tapo pagrindiniu patiekalu beveik visų Europos šalių virtuvėse. Žirnių sriuba su rūkyta mėsa yra nacionalinis Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų ir Švedijos patiekalas.
Žingsnis 1
Išvirkite pagrindinį sultinį. Sudėkite vištieną ir šonkauliukus į puodą, užpilkite 2,5 l vandens ir užkaiskite. Užvirinkite, nugriebkite putas, įdėkite lauro lapą ir druską. Sudėkite žirnelius ir virkite 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite sriubą. Iš sultinio išimkite vištieną ir šonkauliukus, atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite bulves į sriubą ir virkite apie 15 minučių. Tada į sriubą sudėkite morkas ir svogūnus, grąžinkite supjaustytą mėsą ir virkite dar 10 minučių.
Kategorijos