Žirnių sriuba su vištiena ir rūkyta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Žirnių sriuba su vištiena ir rūkyta mėsa

Labai soti, tiršta ir aromatinga žirnių sriuba su rūkyta mėsa laikoma žiemos patiekalu, puikiai tinkančiu šaltam vakarui. Kad sultinio pagrindas būtų sodresnis, jis verdamas su vištiena, o rūkyta mėsa suteikia nepakartojamą skonį. Žirnių sriuba verdama nuo romėnų laikų, o nuo to laiko ji tapo pagrindiniu patiekalu beveik visų Europos šalių virtuvėse. Žirnių sriuba su rūkyta mėsa yra nacionalinis Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų ir Švedijos patiekalas.
Gaminimo laikas
115 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Žirnių sriuba su vištiena ir rūkyta mėsa Žingsnis 1
Išvirkite pagrindinį sultinį. Sudėkite vištieną ir šonkauliukus į puodą, užpilkite 2,5 l vandens ir užkaiskite. Užvirinkite, nugriebkite putas, įdėkite lauro lapą ir druską. Sudėkite žirnelius ir virkite 1 valandą.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba su vištiena ir rūkyta mėsa Žingsnis 2
Paruoškite sriubą. Iš sultinio išimkite vištieną ir šonkauliukus, atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite bulves į sriubą ir virkite apie 15 minučių. Tada į sriubą sudėkite morkas ir svogūnus, grąžinkite supjaustytą mėsą ir virkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su kiauliena, sriubos, sultiniai, antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, šurpa, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, sriubos su pomidorais, šurpa su kiauliena, sriubos su kiaulienos šonkauliais, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su kiauliena

Kategorijos