Publikavimo data: 2024-05-19
Zrazy su sūriu
"Zrazy" su sūriu - tai mėsos vyniotiniai arba kotletai su įdaru viduje. Paprastai jie kepami keptuvėje. Skanūs ir sultingi zrazy gaminami iš maltos jautienos ir kiaulienos mišinio. Galite naudoti jau paruoštus arba patys permalti mėsą per mėsmalę. Pagal skonį rinkitės kietąjį sūrį - rusišką, olandišką, "Radomer" ir kitus. Pateikiame receptą, kaip keptuvėje žingsnis po žingsnio paruošti mėsos zrazy su sūriu.
Žingsnis 1
Svogūnus pertrinkite per mėsmalę ir sumaišykite su malta mėsa. Jei maltinukus ruošiate patys, mėsą kartu su svogūnais pertrinkite per mėsmalę.
Žingsnis 2
Į mišinį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite mišinį su vienu žaliu kiaušiniu.
Žingsnis 3
Paruoškite zrazų įdarą. Sutarkuokite sūrį vidutine tarka. Įdėkite į jį susmulkintą kietai virto kiaušinio trynį. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir įmaišykite jas į įdarą. Aštrus skonis gatavam patiekalui suteiks apetito. Sumaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 4
Kad suformuotumėte zrazas, prispauskite šiek tiek maltos mėsos ir delnu iš jos padarykite blyną. Į vidurį dėkite sūrio įdaro ir atsargiai susukite kraštus. Turėtumėte gauti kotletą su įdaru.
Žingsnis 5
Į lėkštę supilkite kvietinius miltus ir pamerkite į juos zrazus.
Žingsnis 6
Pereikite prie paskutinio etapo. Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų. Ant keptuvės sudėkite zrazus. Kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių. Uždenkite keptuvę dangčiu. Toliau kepkite zrazy ant vidutinės ugnies dar apie 20 minučių. Taip kepant zrazai bus itin sultingi. Nukelkite zrazus nuo ugnies ir patiekite.
Kategorijos