Žuvies ežiai su padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Žuvies ežiai su padažu

Žuvies ežiai su padažu - tai švelnus patiekalas su burnoje tirpstančia filė ir sultingu padažu, pagamintu iš pomidorų pastos. Jis gaunasi skanus, sotus ir labai sveikas. Žuvyje gausu kokybiškų baltymų ir jodo, taip pat įvairių vitaminų ir mineralų, būtinų aktyviems gyvenimo procesams. Beje, įrodyta, kad žuvis mažina infarkto ir insulto riziką, taip pat gerina miego kokybę ir padeda gydyti depresiją.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies ežiai su padažu Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą ežiukams. Dubenyje sumaišykite paruoštus ryžius, žuvies filė ir morkas. Įmuškite vieną kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Į paruoštą mišinį įberkite manų kruopų, kad mišinys būtų lipnesnis.

Žingsnis 2

Žuvies ežiai su padažu Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Iš gautos masės suformuokite rutuliukus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite ant jo ežiukus. Į keptuvę įpilkite vandens ir pomidorų pastos. Miltus atskieskite 2 valgomaisiais šaukštais vandens ir suberkite į likusius ingredientus. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tada keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir troškinkite ežius 20-25 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos