Publikavimo data: 2024-06-08
Žuvies ežiai su padažu
Žuvies ežiai su padažu - tai švelnus patiekalas su burnoje tirpstančia filė ir sultingu padažu, pagamintu iš pomidorų pastos. Jis gaunasi skanus, sotus ir labai sveikas. Žuvyje gausu kokybiškų baltymų ir jodo, taip pat įvairių vitaminų ir mineralų, būtinų aktyviems gyvenimo procesams. Beje, įrodyta, kad žuvis mažina infarkto ir insulto riziką, taip pat gerina miego kokybę ir padeda gydyti depresiją.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą ežiukams. Dubenyje sumaišykite paruoštus ryžius, žuvies filė ir morkas. Įmuškite vieną kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Į paruoštą mišinį įberkite manų kruopų, kad mišinys būtų lipnesnis.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Iš gautos masės suformuokite rutuliukus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite ant jo ežiukus. Į keptuvę įpilkite vandens ir pomidorų pastos. Miltus atskieskite 2 valgomaisiais šaukštais vandens ir suberkite į likusius ingredientus. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tada keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir troškinkite ežius 20-25 min.
Kategorijos