Publikavimo data: 2024-02-04
Žuvies filė tešloje receptas
Bet kurį produktą, nesvarbu, ar tai būtų neutrali cukinija, žiedinis kopūstas, ar žuvis, galima padaryti daug skanesnį, jei jį iškepsite tešloje. Žuvies kepimo tešloje tradicija siekia XVI amžių. Jos atsiradimo priežastis banaliai paprasta: tešla tarsi "išpučia" žuvį, todėl kiekvienas gabalėlis tampa didesnis ir atitinkamai maistingesnis.
Žingsnis 1
Filė perpjaukite į 2 dalis, persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Paruoškite keptuvę arba gilų puodą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: sumaišykite kiaušinį, tamsųjį alų, druską ir pipirus. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Menkės filė gabalėlius panardinkite į tešlą ir kepkite aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Padėkite filė ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Patiekite su mėgstamu garnyru.Padėkite filė ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Kategorijos