Publikavimo data: 2025-08-17
Žuvies ir pipirų troškinys
Žuvies ir pipirų troškinys yra gana mažai kaloringas patiekalas. Jame naudojama jūros lydekos filė - menkinių šeimos žuvis, kurią mėgsta gaminti daugelis geros mitybos šalininkų. Jūrų lydekos nėra labai riebios, jose gausu daug naudingų mineralinių medžiagų, padedančių iš organizmo pašalinti kenksmingus toksinus. Daugelis ją mėgsta ir dėl to, kad joje beveik nėra kaulų, o jos mėsa labai švelni ir minkšta, tiesiog tirpstanti burnoje.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Susmulkinkite žuvies filė.
Žingsnis 5
Paprikas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Svogūnus ir morkas kepkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 7
Kitoje keptuvėje apkepkite jūros lydekos filė, pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 8
Į morkas ir svogūnus sudėkite bulves, lauro lapą ir troškinkite, kol daržovės suminkštės (20-30 min.). Daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 9
Į daržoves sudėkite keptą žuvies filė. Išmaišykite ir virkite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 10
Į troškinį sudėkite paprikas ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 11
Žuvies troškinį sudėkite į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos