Publikavimo data: 2025-08-17
Žuvies kotletai keptuvėje
Tikri žuvies kukuliai. Pagal šį receptą jie gaminami beveik iš vienos žuvies, be kiaušinių ir ryžių. Išvirę jie būna tankūs, glotnūs ir nesubyra palietus šakute. Šiek tiek česnako suteikia skoniui pikantiškumo ir prislopina žuvies kvapą, o pomidorų padažas padaro kukulius minkštus ir sultingus.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Žuvį, svogūną, česnaką ir duoną sumalkite mėsmale. Įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite maltinukus ir palikite 10-15 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti padažą, smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Kepkite juos keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies 4 minutes. Sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, cukrų ir druską. Viską sumaišykite ir troškinkite 3-4 minutes. Tada daržoves užpilkite 400 ml vandens, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus. Sudėkite juos į keptuvę su padažu, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol išvirs, 10-15 minučių.
Kategorijos