Publikavimo data: 2025-08-18
Žuvies kotletai su krevetėmis, garstyčiomis ir petražolėmis
Petražolės yra vienmetis arba dvimetis augalas, turintis unikalų vitaminų ir mikroelementų derinį. Jame esantys vitaminai yra aktyvūs antioksidantai. Dėl didelio eterinių aliejų kiekio petražolės pasižymi stipriu aromatu.
Žingsnis 1
Žuvies filė nuplaukite, išimkite kaulus, jei jų liko, supjaustykite stambiais gabalais ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite stacionariu trintuvu.
Žingsnis 2
Sudėkite kiaušinius, krakmolą, druską ir gerai išmaišykite. Į gilią lėkštę įpilkite šiek tiek miltų, šaukštu iškočiokite truputį maltos mėsos vienam kotletui, į vidurį dėkite krevečių, 5-7 gabaliukus. Švelniai sulipdykite kraštus, kad susiformuotų kotletai.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite kotletus ir kepkite juos ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 4
Apkeptus kotletus sudėkite į puodą, supilkite karštą žuvies sultinį, įpilkite sojų padažo ir vyno, troškinkite po dangčiu 5 minutes. Tuo pat metu nulupkite daikoną ir supjaustykite plonais apskritimais, tada sudėkite į sultinį ir troškinkite dar 5-7 minutes. Jei turite krevečių likučių, galite jas įmesti kartu su daikonais.
Kategorijos