Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotos sluoksniuotos tešlos krepšeliuose
Žuvies salotos sluoksniuotos tešlos "lėkštėse" - tai neįprastas ir labai skanus užkandis, paruoštas iš konservuotos raudonos žuvies ir ryžių. Patiekalą papildo sultingas obuolys, suteikiantis malonų saldžiarūgštį poskonį. Paprastas, žingsnis po žingsnio aprašytas receptas leis jums paruošti ne tik maistingą, bet ir labai sveiką patiekalą. Upėtakiuose gausu B grupės vitaminų, taip pat vertingų mikroelementų. Be to, salotos pasižymi mažu kalorijų kiekiu, todėl idealiai tinka sveikai mitybai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlos plokšteles. Paimkite keksiukų formą, apverskite ją aukštyn kojomis. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, stikline arba kepimo žiedu, kurio skersmuo didesnis nei formos, išpjaukite apskritimus. Gautus apskritimus dėkite ant formos dugno, užspauskite kraštus. Būsimas lėkštes patepkite kiaušinio tryniu, siųskite į 210 °C laipsnių temperatūros orkaitę 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite upėtakį į dubenį, susmulkinkite šakute, nusausinkite skysčio perteklių. Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais, svogūną ir krapus susmulkinkite. Obuolį sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka. Paruoštus ingredientus sudėkite į gilų dubenį. Salotas pagardinkite majonezu ir pipirais pagal skonį, gerai išmaišykite.
Kategorijos