Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos su kiaušiniu ir lašiša
Šiandien lašiša laikoma labiau delikatesu nei kasdieniu maistu. Nors buvo laikai, kai lašišų buvo sugaunama tiek daug, kad jos aiškiai nebuvo įtrauktos į retų produktų sąrašą. Ypač populiari ir naudinga yra lengvai sūdyta lašiša. Ją galima sūdyti namuose. Sūdymui naudojamos įvairios lašišos dalys, bet dažniausiai pilvas, nes jame yra pagrindinė produkto nauda. Iš lengvai sūdytos lašišos gaminamos originalios salotos, kurios tinka tiek įprastiems, tiek šventiniams pietums.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Agurką supjaustykite griežinėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite kiaušinius. Lašišą supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite žoleles.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite pusę tarkuoto sūrio. Ant viršaus užtepkite majonezo. Tada sudėkite pusę agurkų. Taip pat padarykite majonezo tinklelį. Sudėkite kiaušinius ir ant viršaus užtepkite majonezo sluoksnį. Tuomet išdėliokite likusius agurkus, apšlakstykite majonezu, pabarstykite pipirais. Tada pabarstykite sūriu ir padarykite majonezo tinklelį. Ant viršutinio sluoksnio dėkite lašišą. Ant jos taip pat padarykite majonezo tinklelį.
Kategorijos