Publikavimo data: 2024-09-17
Žuvies salotos žiemai iš skumbrės
Žuvies salotas žiemai iš skumbrės paruošti ne sunkiau nei bet kokį daržovių konservavimą. Iš anksto paruoštos švelnios ir minkštos, beveik be smulkių kaulų skumbrės mėsos salotos bus patrauklios ir skanios. Jei pageidaujate, galite pasigaminti sotesnę šių salotų versiją, į jas įdėdami ryžių arba perlinių kruopų. Tam kruopas reikia iš anksto išvirti iki pusiau išvirtų, kitaip receptas nepasikeis. Jei pageidaujate, skumbrę galite pakeisti silke arba bet kuria kita žuvimi, turinčia kuo mažiau kaulų.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje sumaišykite susmulkintą svogūną, morką ir saldžiąją papriką. Įpilkite granuliuoto cukraus, pomidorų pastos, aliejaus ir ketvirtadalį puodelio vandens. Daržovių troškinį virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvį. Skumbrės gabalėlius užpilkite vandeniu, pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir kelis žirnelius juodųjų pipirų. Užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių. Perkelkite žuvį į daržoves, supilkite actą ir žuvies prieskonius, atsargiai išmaišykite ir virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą saugojimui. Karštas skumbrių salotas su daržovėmis sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
Kategorijos